Skidåkare med Damp

Vi var på längdskidskola igår med våra barn, en son på 3,5 år och en dotter på 6 år. Hon klarar sig bra, lyssnar på instruktioner och gör som skidläraren säger. Hon gick skidskola även i fjol. Han däremot var övertrött igår eftersom han inte sovit på dagen. Han lyssnar inte på någon, kan inte ta en instruktion.
Först ska alla barn stå i ring, vad gör sonen? Jo, han sticker iväg uppför en liten kulle eftersom han vill åka nedför, det hjälper inte att jag och hans far ropar på honom. Pappan får gå och hämta honom.
Tänk er 12 barn som står på led bredvid varandra utan stavar och lyssnar på läraren. Då börjar en metershög pojke i knallblå overall att hoppa upp och ner med längdskidor på fötterna. Vad sysslar han med? var första tanken. Han har Damp! var den andra. Han måste brås på sin far! var den tredje.
När han hoppat klart var det dags att åka framåt. Det gick bra tills ena skidan gick sönder, en tillfällig lagning och sedan iväg igen. Nya instruktioner som han inte lyssnar på men först ut i hinderbanan skulle han vara. Då gick skidan sönder igen och han blev sur att han inte fick åka mer.
Nästa tisdag måste han sova på dagen, annars blir det ingen skidskola.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0